fbpx
Visita virtualment l’exposició ‘Màgia Brossa’, inspirada en l’escriptor Joan Brossa

Visita virtualment l’exposició ‘Màgia Brossa’, inspirada en l’escriptor Joan Brossa

El passat 14 de febrer vam celebrar la inauguració de l’exposició ‘Màgia Brossa’ a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida, un projecte transversal on han participat els alumnes de Batxillerat d’Arts, Doble Titulació, cicle formatiu de grau mitjà de Gràfica Interactiva i de grau superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle, juntament amb altres escoles d’art del territori.

Durant la inauguració, els alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques van realitzar una performance teatral per animar l’acte, on personatges inspirats en l’univers Brossià convidaven els assistents a participar i interactuar a l’exposició. La performance va ser itinerant, portant el públic des de l’IEI fins a l’escola d’art Leandre Cristòfol, on es va representar una petita acció inspirada en el llenguatge de Brossa.

Les obres que han realitzat els alumnes a través del treball per projectes, i la interacció entre diferents estudis, estan inspirades en les característiques més importants de les obres de Brossa: La importància dels objectes, el joc sobre la tipografia i els alfabets, la teatralitat i les obres performatives, la poesia i el fet poètic, i la crítica al món que ens envolta.

Tot està realitzat des de la idea de la interdisciplinarietat barrejant àmbits com el teatre, el moviment, el disseny, l’escultura, i les arts plàstiques en general. El resultat és un espai transitable molt màgic que desprèn l’univers i l’essència de l’autor, Joan Brossa, a través de petites experiències artístiques en les quals l’espectador n’és el protagonista.

L’exposició restarà oberta fins el proper 29 de març, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida.

Si vols gaudir de la mostra, pots visitar-la virtualment a través d’aquest enllaç.