Ondara comptarà amb el primer grau mitjà de Procediments del vidre en fred a Catalunya

Ondara comptarà amb el primer grau mitjà de Procediments del vidre en fred a Catalunya

A partir del curs vinent, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara serà el primer centre català en oferir el Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Procediments del vidre en fred.

La introducció d’aquest nou cicle sorgeix de les demandes de l’entorn professional del territori. Actualment, hi ha manca d’especialistes qualificats en la manipulació i fabricació de vidre en fred, fet que obra un ampli ventall de possibilitats laborals als futurs estudiants del cicle i garanteix el 100% d’inserció laboral.

La titulació forma l’alumnat per realitzar la decoració de tota mena de peces de vidre mitjançant procediments en fred; dominar les tècniques tradicionals i actuals, així com els aspectes tècnics, artístics, artesanals i industrials; organitzar i dur a terme el treball garantint la seguretat de les operacions i realitzant controls de qualitat; conèixer i utilitzar adequadament els materials i utensilis; i realitzar el manteniment periòdic per preservar el medi ambient.

La titulació està dirigida als professionals del vidre que volen ampliar o qualificar els seus coneixements. Però també als estudiants interessats a explorar les possibilitats d’aquest material cursant un estudis professionalitzadors amb una taxa d’ocupació total.

La fabricació de vidre és un sector molt potent a nivell estatal, tant és així que Espanya ocupa la quarta posició a nivell europeu. Es tracta d’una professió heterogènia, amb aplicacions que van des de l’art fins la tecnologia més puntera. Gran part d’aquests usos formen part del nostre dia a dia, i van des de la creació de vaixelles de taula i envasos alimentaris fins a edificis i automòbils.

El pla d’estudis del grau mitjà de Procediments del vidre en fred consta dels següents mòduls formatius: Història de la cultura i l’art: vidre artístic, anglès tècnic, dibuix artístic, dibuix tècnic, volum, mitjans informàtics, obra final, taller de vidre en fred i formació i orientació laboral.

La formació es complementa amb una extensa oferta de pràctiques a empreses de prestigi del sector com Cricursa, una companyia catalana amb una llarga trajectòria nacional i internacional. Aquesta empresa demanda futurs professionals capacitats per a treballar en projectes creatius i innovadors, el que suposa una gran oportunitat per l’alumnat del cicle.

Les sortides professionals del grau mitjà de Procediments del vidre en fred són àmplies i variades. L’estudiant podrà treballar en empreses i tallers de caràcter artesanal i artístic relacionats amb la producció de vidre; en organitzacions del sector de les Arts Aplicades i de la producció del vidre; en el camp de l’ornamentació i la producció sumptuària; a un equip de treball de vidre artístic per a reproduir el Patrimoni Històric; al sector de producció industrial on requereixin els serveis d’aquesta especialització, o en qualsevol altre tipus de projecte relacionat.

Descobreix tot el que t’ofereix estudiar Procediments del vidre en fred a l’Escola d’Art i Disseny Ondara.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin