fbpx
L’EA Ondara i la seva participació en l’entorn

L’EA Ondara i la seva participació en l’entorn

L’EA Ondara té una forta vinculació i participació activa en l’entorn. A través de la realització de projectes reals, l’alumnat del centre participa en l’entorn social, educatiu, econòmic i cultural de Tàrrega i l’Urgell. Això ens permet conèixer les necessitats de la societat actual que ens envolta.

A l’EA Ondara tenim una dilatada experiència en la formació de professionals del sector de les arts plàstiques i disseny. Fundada l’any 1777, som una escola molt arrelada al territori i amb una identitat pròpia.

Oferim als estudiants una formació professionalitzadora, la qual s’enfoca a preparar i a facilitar l’entrada de l’estudiant al món laboral. Estimulem la creativitat i la sensibilitat de l’alumnat, d’aquesta manera afavorir el desenvolupament de la seva personalitat artística. També treballem per fomentar el seu esperit crític, la seva capacitat d’anàlisi i la seva participació activa en la societat i el seu entorn.

La participació de l’EA Ondara en l’entorn

L’EA Ondara és una escola que treballa i participa de manera activa en el seu entorn, tant en el de la ciutat de Tàrrega com en el de la comarca. Això permet que els estudiants puguin portar a terme diferents projectes reals i treballs en institucions, empreses i centres de la zona.

Aquesta manera de treballar permet conèixer les necessitats i requisits que s’exigeixen tant en la societat actual com en el món laboral.

Al llarg del curs 21-22, l’alumnat de l’EA Ondara ha desenvolupat diferents projectes que s’han dut a terme a Tàrrega o a la zona. Un d’ells va ser el curtmetratge realitzat pels alumnes de primer del CFGM d’APGI. La productora d’audiovisuals Càmeres i Acció de Barcelona va visitar el centre i va enregistrar el curt dels estudiants, que posteriorment es va presentar al concurs #JoHoCanvioTot.

Els estudiants van sortir per Tàrrega i van experimentar el món de la producció audiovisual professional de primera mà. D’aquesta manera, l’alumnat va rebre una formació integral, potenciant no només la dimensió individual, sinó també la social. 

Un altre treball on l’EA Ondara va participar amb el seu entorn va ser la visita que l’alumnat del CFGS d’Escultura aplicada a l’Espectacle va dur a terme a l’espai de creació MARBI. En aquesta activitat, els estudiants van tenir el plaer d’entrar en contacte amb grans companyies de l’escena de l’espectacle i del teatre. Un espai situat a Lleida que engloba 14 projectes diferents entre companyies de teatre, solucions tècniques per a espectacles, fotografia i música.

Una activitat que va servir per impulsar la realització d’una activitat formativa complementària, a través d’una sortida que va permetre als estudiants connectar amb l’escena del teatre actual.

També cal destacar la visita de l’alumnat del CFGS de Gràfica Publicitària al CaixaForum, l’IEI i La Panera de Lleida, una mostra més de la forta vinculació que té el centre amb l’entorn. Va ser una sortida profitosa, des del punt de vista professional i tècnic, així com des de la sensibilitat cultural d’alumnes i professors.

Estudia a l’EA Ondara i forma’t en un centre que participa activament en el territori i les empreses i entitats que hi formen part. Participaràs en projectes d’innovació educativa fruit de les sinergies de l’escola amb el sector i l’entorn.