fbpx
L’alumnat del CFGM d’Art Urbà de l’EA Ondara participarà en el pròxim Torrefarrera Street Art Festival

L’alumnat del CFGM d’Art Urbà de l’EA Ondara participarà en el pròxim Torrefarrera Street Art Festival

L’alumnat del CFGM d’Art Urbà de l’EA Ondara participarà en la pròxima edició del  Torrefarrera Street Art Festival. Els estudiants seran els encarregats d’acompanyar i ajudar els diferents muralistes que participen en el pròxim TSAF i, a més, tindran l’oportunitat de pintar un mural en una de les parets que els hi cedeixi el municipi.

L’Ajuntament de Torrefarrera i l’EA Ondara han signat un acord de col·laboració mitjançant el qual l’alumnat del nou cicle formatiu d’Art Urbà participarà en la nova edició del Torrefarrera Street Art Festival. Les seves tasques seran les d’acompanyament i ajuda als artistes muralistes que han estat programats per l’organització del festival. A més, també podran pintar un mural en grup o individualment.

Aquest mural es pintarà sota la supervisió d’un professor de l’EA Ondara i el criteri de selecció es portarà a terme entre l’organització del TSAF i l’equip docent del centre escolar. Aquesta col·laboració estarà remunerada amb béns materials, com per exemple recursos materials per a l’escola, per un import similar al que es destina a cada un dels participants en el certamen.

El mitjà Territoris.cat ha fet ressò de les declaracions de Jeroni Martínez, coordinador del cicle formatiu d’Art Urbà de l’EA Ondara: “Esperem que entre tots puguem contribuir a fer que el muralisme ponentí continuï aquest moment tan dolç i tan bonic i creixi, si pot ser, encara més”. Jeroni també ha valorat que “treballar colze a colze amb els artistes és una gran oportunitat pels alumnes”.

Per altra banda, el portal web Lleida.com ha recollit el testimoni de Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, el qual ha dit: “estem molt contents d’aquesta col·laboració amb l’Escola Ondara i ens alegra veure que el jovent té interès a estudiar i continuar millorant i professionalitzant aquest sector de l’art urbà pel qual des de Torrefarrera portem apostant des de fa sis anys”. També ha afegit: “creiem que hi ha moltes sinergies i possibilitats de col·laborar i fer d’aquesta disciplina una professió digna per viure”.

Lleida Ràdio també ha explicat que el conveni també preveu que la Biblioteca de Torrefarrera aculli una exposició d’obra artística d’alumnes de l’Escola d’Art Ondara dels cicles formatius de Ceràmica Artística, Escultura Aplicada a l’Espectacle i de Gràfica Publicitària. D’aquesta manera, es podrà visitar l’obra dels estudiants durant el mes de setembre de 2023, coincidint amb l’edició del TSA de l’any vinent.

Estudiar el CFGM d’Art Urbà a l’EA Ondara

A l’EA Ondara oferim el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Revestiments Urbans / Art Urbà. Un programa dividit en dos cursos acadèmics que et permetrà preparar-te com a professional del sector, oferint solucions creatives en el disseny de revestiments decoratius d’espais i construccions.

Un cop superat els estudis, obtindràs el títol de tècnic o tècnica d’arts en revestiments murals, amb el qual podràs accedir al món laboral duent a terme tasques de:

  • Revestiments murals decoratius aplicats a espais i elements de la construcció.
  • Selecció de materials adequats per a cada projecte i manteniment de l’equip tècnic.

Des de l’EA Ondara oferim el CFGM d’Art Urbà a través d’una proposta singular, basada en el treball competencial i en la realització de projectes reals, com el de Torrefarrera Street Art Festival. Tenim una dilatada experiencia en la formació de professionals de l’àmbit del disseny i de les arts. Gaudeix d’una formació professionalitzadora i vine a estudiar a l’EA Ondara.