fbpx
“Tenim una escola viva i propera que evoluciona constantment gràcies a la participació activa de l’alumnat”

“Tenim una escola viva i propera que evoluciona constantment gràcies a la participació activa de l’alumnat”

Yolanda Hurtado, cap de departament de Disseny Gràfic, imparteix classes a l’Escola d’Art i Superior de Disseny des de fa 12 anys. Llicenciada en Belles Arts amb especialitat en Disseny Gràfic a la Universitat de Barcelona, va iniciar la seva carrera com a dissenyadora gràfica i professora en diverses escoles d’art plàstiques i disseny. Actualment segueix en actiu en l’àmbit del disseny gràfic, combinant la docència a l’EASD Ondara amb la feina de freelance.

1. Què destacaries de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara?

De la meva escola destacaria la gran varietat de tipologies d’ensenyament i la transversalitat entre els diferents estudis. Potenciem l’aprenentatge col·laboratiu i cooperatiu entre l’alumnat de batxillerat i dels cicles formatius de grau mitjà i superior. Tenim una escola viva, propera, amb caràcter, que evoluciona constantment gràcies a la participació activa de l’alumnat. També destacaria el tracte humà i proper de tots els que en formem part i la familiaritat que ens transmetem.

2. Quin és el valor diferencial de la formació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu (APGI)?

Un dels principals valors diferencials del cicle és poder disposar d’aules de taller equipades d’eines i recursos idonis. Disposem d’instal·lacions molt ben preparades, fet que potencia l’adquisició òptima de les competències professionals, personals i socials i ens diferencia d’altres centres.

A banda, ens diferenciem per ser un centre pioner que ofereix la possibilitat d’obtenir la doble titulació amb un itinerari de tres cursos acadèmics per l’obtenció dels estudis de Batxillerat d’Arts i el Grau Mitjà d’APGI. Tenir alumnes compartint mòduls de diferents nivells enriqueix l’aprenentatge.

3. Quines sortides professionals té el cicle formatiu?

Aquest cicle capacita a l’alumnat per saber interpretar i realitzar tasques de disseny gràfic i interactiu a partir d’un encàrrec i per treballar en empreses relacionades amb la comunicació visual i el producte interactiu.

L’alumnat aprèn a produir i tractar elements multimèdia, conèixer els àmbits d’actuació del disseny i usar els recursos i eines necessàries per al desenvolupament professional de projectes de disseny gràfic. A més, es familiaritza amb les fases d’elaboració del disseny en relació amb l’edició i la inclusió d’aquests en el món digital i del disseny web.

3. Com veus el sector actualment? Hi ha demanda? S’ha revalorat?

Actualment el disseny gràfic s’ha convertit en un valor afegit indispensable que potencia l’activitat en la comunicació visual i gràfica de qualsevol empresa. La qualitat i exigència dels productes gràfics i interactius està en constant augment i evolució i els tècnics professionals que els creen i editen amb destresa són cada cop més demandats. Crec que hi ha una forta demanda i la nostra escola prepara a l’alumnat eficaçment.