fbpx
La màscara d’una alumna de l’EA Ondara s’incorpora a la Col·lecció Alas y Viento de Màscares del món

La màscara d’una alumna de l’EA Ondara s’incorpora a la Col·lecció Alas y Viento de Màscares del món

La màscara d’una alumna de l’EA Ondara s’ha incorporat a la col·lecció Alas y Viento – Màscares del món. Des del centre apostem per la realització de projectes reals que acostin els estudiants a col·laborar amb empreses i institucions del territori. D’aquesta manera, es potencia el seu talent, es reconeix el seu treball i coneixen de primera mà els requeriments de la societat i el món laboral actual.

L’EA Ondara és una escola amb una llarga trajectòria en l’ensenyament d’arts plàstiques i disseny. Fundada l’any 1777, compta amb una dilatada experiència en la formació de professionals del sector i disposa de grans especialistes en l’àmbit del disseny i les arts.

Som un centre de titularitat pública que ofereix una formació de qualitat i excel·lència. Disposem d’una proposta educativa innovadora basada en el treball competencial i projectes reals. D’aquesta manera, l’alumnat col·labora amb empreses, institucions i entitats de l’entorn i el territori.

Una màscara de l’EA Ondara s’incorpora la col·lecció “Alas y viento”

Des de l’EA Ondara, fomentem a l’alumnat en la participació en projectes d’innovació educativa, com Talent Creatiu i Empresa. Ha sigut en el marc d’aquest programa on l’alumna Carla Puigderajols ha creat la seva màscara “Esperit del riu Ondara”, la qual ha estat escollida per formar part de la col·lecció “Alas y Viento de Màscares del Món”.

El passat 29 de juny es va fer pública la decisió en una reunió on van participar la cap de Servei d’Ordenació d’Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Olga Adroher, David Beltran, responsable de l’esmentat programa Talent Creatiu i Empresa, així com la directora, el professorat i els alumnes de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.

L’obra de la Carla Puigderajols ha estat seleccionada per la seva originalitat. Una màscara basada en el teatre clàssic grec i els mascarons de Tàrrega. Un treball que ja ha participat en l’obra TELMAH, que es va representar en el claustre de l’EA Ondara.

El premi que ha obtingut l’alumna ha estat l’hostalatge i la manutenció per fer un stage al Taller Sarandaca de Granollers. Un espai creatiu multidisciplinari on es barregen l’escultura, la música, el teatre i el disseny de moda i es creen gegants, capgrossos, espectacles tradicionals, vestuari teatral i escultures.

Gràcies a la participació de l’alumnat de l’EA Ondara en projectes reals, els seus treballs són reconeguts en alguns dels certàmens més importants del país. En aquest cas, els estudiants del CFGS d’Escultura aplicada a l’espectacle, Carla  Puigderajols, David Fernández, Núria Roselló, Anna Artasona, Marina Sisó, Carme Bou, Núria Pujals i Jordi Claramunt, van obtenir el primer premi Talent Creatiu i Empresa, gràcies al disseny de màscares que han fet juntament amb l’empresa Alas y Viento/Amics UNESCO Barcelona.

La màscara creada per la Carla Puigderajols, alumna de l’EA Ondara, a partir d’ara formarà part de la col·lecció “Alas y viento”. Enhorabona Carla! Forma’t en art i disseny en un centre professionalitzador. Demana més informació sobre tots els estudis que impartim.