fbpx
El mural de l’Ondara, un dels protagonistes de la sèrie La Pell dels Murs de TV3

El mural de l’Ondara, un dels protagonistes de la sèrie La Pell dels Murs de TV3

El mural Junts Fem l’Ondara, pintat pels artistes Lily Brik i Erik Schmitz a la façana de l’Escola d’Art Ondara, serà un dels protagonistes de La Pell dels Murs: la nova sèrie documental de TV3 dedicada a l’art urbà. El programa creat per “Un capricho de producciones” evidencia que Catalunya és un dels referents en aquesta disciplina artística, cada cop més reconeguda a nivell mundial.

Al llarg de deu episodis de 25 minuts de duració, La Pell dels Murs serà testimoni de les obres de deu muralistes nascuts o residents a Catalunya i amb projecció internacional. Cadascun dels capítols estarà dedicat a un únic mural i mostrarà el seu procés de creació, començant per la ideació i acabant amb la presentació final.

El programa vol convertir-se en un punt de trobada on artistes audiovisuals i plàstics puguin dialogar sobre les noves manifestacions artístiques en l’època contemporània. Algunes de les qüestions sobre les que es reflexionarà són el valor de l’art urbà com a obra accessible, efímera i impulsora del debat social.

A més de Lily Brik, els muralistes que participaran a la sèrie documental són Aryz, Anna Taratiel, Jorge Rodríguez Gerada, Zosen & Mina Hamada, Marina Capdevila, Juanjo Surace, Álbert Álvarez, Núria Toll i Roc Blackbloc. Amb aquesta selecció, l’equip pretén representar els diferents corrents artístics que hi ha a Catalunya.  

L’obra Junts Fem l’Ondara de Lily Brik i Erik Schmitz és el resultat d’un any de recerca simbòlica, temàtica i cromàtica on els alumnes de l’escola han participat activament. En comptes de pintura, els artistes han emprat pasta de morter i pigments minerals en pols, aconseguint una major resistència a la meteorologia i al pas del temps.

En quant a l’estil, Lily Brik ha volgut simbolitzar els inicis de qualsevol procés creatiu: “L’estil pictòric pretén basar-se en quelcom similar a un estudi d’anatomia o un apunt ràpid de dibuix, ja que totes les idees creatives sorgeixen primer d’un esbós”. A més, la representació pretén traslladar un missatge d’unió i ajuda que evoca a la pinya castellera.