El batxillerat d’arts de l’EASD Ondara proposa una metodologia basada en la transversalitat dels llenguatges artístics. Els estudis de les dues especialitats, plàstiques i escèniques, desenvolupen la creativitat de l’alumnat a través de l’exploració de tots els contextos artístics possibles.
És el cas de l’assignatura que fan els alumnes de segon de batxillerat, Taller de llenguatge escènic (HMD), en la que els alumnes experimenten amb els diferents elements significants que es troben a l’escena: llum, so, espai, objectes, caracterització dels personatges.
En aquesta assignatura, es barregen els alumnes d’arts escèniques i plàstiques, per trobar noves maneres d’expressar continguts i significats. Ho fan a partir d’elements que s’utilitzen en el teatre, però també en el cinema, la fotografia i altres manifestacions artístiques, com el videoart, les performances i altres formats.
Durant el confinament, vam plantejar una activitat perquè l’alumnat pogués seguir els estudis des de casa. En aquesta activitat havien de crear una escena per tal de treballar la llum. Junt amb els actors, els elements lumínics havien d’esdevenir elements significants de la pròpia acció, aportant informació important a l’escena més enllà d’il·luminar.
Visualitza els exercicis ‘Treball llum’ i ‘Tràiler. Tengo miedo 2’, de les alumnes de segon de batxillerat Larisa Capra i Marta Puig, respectivament.