fbpx
L’EDhack Tàrrega compta amb la participació de l’EA Ondara en la seva primera edició

L’EDhack Tàrrega compta amb la participació de l’EA Ondara en la seva primera edició

L’EDhack Tàrrega compta amb la participació dels alumnes de primer del CFGM d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu de l’EA Ondara, els dies 15 i 16 d’octubre en la seva primera edició. Les sessions tenen com a objectiu proporcionar solucions al repte de reconstruir els espais públics per generar entorns de convivència i aprenentatge.

Què és l’EDhack Tàrrega?

L’EDhack és un laboratori social, educatiu i comunitari que té com a objectiu el canvi i la transformació social. A través de noves aliances entre persones i entitats de la comunitat, s’aconsegueix donar resposta i crear solucions pels diferents reptes que sorgeixen en la societat i la comunitat: feminisme, sostenibilitat, educació al llarg de la vida, entre d’altres.

Així doncs, podem entendre l’EDhack com un espai on es generen idees i projectes per solucionar diferents reptes comunitaris. Aquestes solucions es generen a partir de la col·laboració entre diferents participants, els quals comparteixen coneixements i experteses.

Amb aquest propòsit, s’ha creat el projecte EDhack Tàrrega, convertint la ciutat en un laboratori creatiu. D’aquesta manera s’ha impulsat el desenvolupament de noves solucions, amb l’objectiu de crear més i millors oportunitats, tant socials com educatives en la comunitat.

El repte de l’EDhack Tàrrega

El repte de l’EDhack Tàrrega ha estat plantejar solucions per reconstruir els espais públics, per tal de generar entorns de convivència i d’aprenentatge. Així, s’han definit diferents usos i activitats que es poden portar a terme en l’espai públic de la ciutat de Tàrrega, amb l’objectiu de construir entorns de cooperació, així com generar més i millors oportunitats educatives i formatives.

En la nostra societat tan canviant i interconnectada, és interessant gestionar els reptes exposant diferents visions. Per aquest motiu, és atractiu crear vincles de connexió i col·laboració entre els diferents actors socials i educatius que formen part de la comunitat. Per crear aquest espai, es porta a terme un esdeveniment únic: la hackató.

L’EA Ondara s’afegeix a la primera hackató de l’EDhack Tàrrega 

Els dies 16 i 17 d’octubre es va celebrar la primera hackató de l’EDhack Tàrrega, un esdeveniment únic, ple de creativitat i aprenentatge, on persones amb diferents perfils van abordar problemes o reptes per equips, amb l’objectiu de crear solucions originals i tangibles. Un esdeveniment enfocat a la creació col·laborativa de solucions socials amb impacte i impulsat per l’Ajuntament de Tàrrega i la Fundació Bofill.

Els alumnes de primer del CFGM d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu de l’EA Ondara van participar en la hackató de l’EDhack Tàrrega que va transcorre al llarg de 2 sessions intensives de 16 hores totals. Es van formar equips de 5 membres que van treballar de forma col·laborativa, utilitzant eines d’innovació, per tal d’idear i prototipar noves solucions.

Els projectes guanyadors rebran l’acompanyament per poder ser impulsats, desenvolupats i produïts, per tal d’aconseguir l’impacte social desitjat.

Tant els alumnes de l’EA Ondara com la resta de participants en l’EDhack Tàrrega van rebre un diploma de 16 hores de formació, certificat per l’Ajuntament de Tàrrega i la Fundació Bofill, on s’acreditava l’aprenentatge en aquest mètode de disseny d’innovació social.