fbpx
Descobreix el projecte que ha presentat l’alumne Erik Smitz al Simpòsium Internacional d’Escultura Monumental amb Neu

Descobreix el projecte que ha presentat l’alumne Erik Smitz al Simpòsium Internacional d’Escultura Monumental amb Neu

L’alumne de segon del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle Erik Smitz ha participat en el Simpòsium Internacional d’Escultura Monumental amb Neu celebrat a Encamp, Andorra.

Sota la temàtica “la flora i la fauna”, Smitz ha concebut, conjuntament amb el seu germà Kim Jurek, una obra que vol transmetre un missatge de compromís amb el medi ambient.

L’obra, en forma de dues mans gegants que entrellacen els dits, reivindica les conseqüències perjudicials de les nostres accions envers la resta d’espècies. El gest de l’escultura simbolitza l’acció humana. Les dues mans formen un arc de protecció que pretén servir de refugi per la fauna i flora.

Al seu interior, apareix representat en relleu els animals i els vegetals. Per poder veure-ho, ens hem d’apropar i endinsar, tal com ho hauríem de fer adonar-nos de la problemàtica mediambiental actual. Els relleus són una interpretació del cavall desesperat del quadre de Guernica de Picasso i dels gira-sols deshidratats de Van Gogh.

Smitz explica que els dies de realització de l’escultura van ser càlids, no només per la germanor entre els participants, sinó per les elevades temperatures. Malgrat estar per damunt dels 2000 metres, la temperatura era alta i esculpir i tallar la neu va ser una tasca complicada.