fbpx
Entrevista a l’alumna Laia Camats, excel·lent a l’EBAU 2020

Entrevista a l’alumna Laia Camats, excel·lent a l’EBAU 2020

Laia Camats ha finalitzat aquest curs els seus estudis al batxillerat artístic de l’EASD Ondara, en la via d’arts plàstiques, imatge i disseny. L’exalumna, graduada amb matrícula d’honor a l’escola, ha aconseguit l’excel·lent a l’Avaluació de Batxillerat per a l’accés a la Universitat (EBAU) 2020, amb una nota de 13,08 sobre 14. Llegeix l’entrevista i descobreix la seva experiència a la nostra escola!

Com ha estat la teva experiència d’estudiant a l’EASD Ondara?

Vaig arribar a l’escola fa dos anys sense conèixer a ningú i sense saber realment si m’agradaria o no aquesta branca del batxillerat. El període d’adaptació va ser molt fàcil, ja que molts dels meus companys, si no la majoria, es trobaven en la mateixa situació que jo, en un entorn nou.

Durant els dos anys que hi he estudiat, he estat molt a gust i he après moltíssimes coses interessants. A més, el fet d’haver de començar de nou a una ciutat que no és la teva és una experiència molt enriquidora.

Per què vas triar l’EASD Ondara per cursar el batxillerat artístic?

Molta gent m’havia recomanat l’escola i vaig pensar, per què no anar a mirar-la? Però no va ser fins que vaig anar a les portes obertes quan em vaig decidir al cent per cent. És una escola molt atractiva, ja que està totalment dedicada al sector de les arts i el disseny i això la resta d’instituts no ho tenia.

A més, està directament lligada amb els estudis superiors de disseny (ESDAP) i com que era una de les meves carreres de futur em va semblar una molt bona opció. Avui dia, estic molt orgullosa de la meva decisió i no la canviaria.

Què és el que més valores de l’escola? Quins valors destacaries?

L’EASD Ondara és una escola petita i això aporta un clima familiar entre professors i alumnes molt interessant. Un dels valors que aporta això és el companyerisme i l’empatia.

També es pot veure reflectit en el pla pedagògic, que inclou molts treballs en petit grup. L’escola vetlla molt per la independència dels alumnes a l’hora de fer treballs i ens prepara pel sector laboral en el fet de presentar i defensar els teus projectes.

Finalment, destacaria la immersió dins del món de les arts i el disseny, ja que en tractar-se d’una escola dedicada només a aquest sector et permet desenvolupar la teva creativitat, saber apreciar la dels teus companys i treballar junts per un objectiu en comú.

La nota de la selectivitat et permet triar la carrera que vulguis, què has decidit cursar?

Des de fa anys que tinc clar que em vull dedicar a alguna cosa d’aquest sector però no tenia gens clar de quina branca. L’any passat estava convençuda que volia cursar els Estudis Superiors de Disseny a Barcelona de Disseny d’Interiors però aquest any vaig canviar d’opinió.

Finalment, m’he preinscrit a la carrera d’Arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona. És una carrera més àmplia a nivell de continguts i penso que després ja em podré especialitzar en disseny d’interiors si és el que realment m’agrada. Tampoc no em volia perdre la part més matemàtica i tècnica perquè és una de les coses que també m’agrada i tot i no haver-ne fet al batxillerat, amb esforç i dedicació tot ho pots tirar endavant.

Actualment, com veus el sector de les arts i el disseny?

El sector de les arts i el disseny és un sector molt desvaloritzat i menyspreat. Penso que és molt difícil entrar-hi si no tens contactes i encara és més difícil fer-t’hi una carrera i tenir una feina estable. És un sector que necessita i té al darrere molta dedicació i vocació.

Ara bé, no és impossible. Si realment és el que t’agrada et pots fer un lloc i aconseguir una carrera amb esforç. Per acabar, és molt personal i l’única manera de comprovar-ho és a partir de l’experiència i els riscos. Només tu sabràs si et val la pena o no endinsar-t’hi.