fbpx
El grau superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle promou el treball pràctic per projectes

El grau superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle promou el treball pràctic per projectes

El Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle que impartim a l’EASD Ondara es caracteritza per oferir una marcada vessant pràctica centrada en l’aprenentatge de l’ofici d’escultor/escenògraf.

Aquests estudis parteixen de l’aprenentatge de projectes de caire escultòric i escenogràfic, on el joc amb l’espai, el temps i la matèria en són els principals protagonistes. I ho fem a través de l’experimentació amb el món de les idees i l’ús d’una àmplia varietat de materials, tècniques, processos constructius i acabats. Seguim el lema del dramaturg Bob Wilson: “Experimentar és adquirir metodologia i, per tant, s’adquireix experiència”.

El cicle aprofundeix en diverses tècniques per a l’elaboració d’elements escenogràfics i d’attrezzo, dins la pràctica escultòrica. S’inicia amb el treball de Projecte, la projecció de les idees per explicar un concepte, s’experimenta, i es construeix un treball de modelatge de la forma (construccions d’estructures, motllos i buidatge, etc).

L’estudiant desenvolupa les seves habilitats tant en el modelatge tradicional com en el 3D digital, per tal d’obtenir una formació global, tot un engranatge processual que s’acompanya de l’assimilació de continguts de caràcter tècnic i teòric.

A l’escola promovem l’estimulació permanent de la creativitat, amb la intenció que l’alumne adquireixi un univers personal. L’alumnat aprèn a trobar les eines i els recursos  necessaris per trobar el seu propi llenguatge, la seva pròpia forma de treballar i de crear.

Optem per una ensenyança individualitzada, on es prioritza l’atenció directa i el seguiment continuat que el professor proporciona a l’alumnat. Gràcies a una formació en grups reduïts, el docent s’adapta als diferents perfils dels alumnes i així pot oferir uns estudis més  personalitzats

Sinergies amb el territori

L’EASD Ondara fomenta el treball transversal i interdisciplinari gràcies a la participació entre alumnes d’altres cicles en projectes comuns. Així com l’activitat fora de l’escola: espectacles de teatre, visita a museus, fires, etc. Els nostres estudis tenen una forta vinculació amb les entitats i organitzacions del territori, fet que facilita la participació dels alumnes en projectes reals.

La intervenció directa en el món professional, afavoreix el seu aprenentatge. Gràcies a la ubicació de l’escola a la Vila de Tàrrega, on es celebra la Fira de Teatre al Carrer, ens dóna a l’escola un gran potencial en aquest aspecte, és un valor afegit en l’especialitat d’escultura aplicada a l’espectacle.

Instal·lacions punteres

Un dels punts forts de l’EASD Ondara són les nostres instal·lacions. El fet de ser una escola d’art de llarga trajectòria històrica, ens proporciona gaudir d’uns espais adaptats a les necessitats de cada cicle, a diferència d’altres centres formatius no especialitzats.

L’alumnat d’Escultura aplicada a l’espectacle disposa de tallers i espais específics de modelat, de dibuix artístic, dibuix tècnic o aules d’informàtica, taller especialitzat en diferents departaments: espai projectual,  pedra, metalls, de muntatge, fusta, guix, alquimia… així com una sala d’exposicions, biblioteca especialitzada en art i disseny o una sala d’audiovisuals per a conferències i activitats afins.

Quines sortides professionals té el cicle d’Escultura Aplicada a l’Espectacle?

L’objectiu del cicle és formar bons professionals en un entorn laboral amb demanda de perfils amb un alt grau d’especialització. Un cop finalitzats els estudis, l’alumnat pot dedicar-se professionalment a un ampli ventall dins de l’àmbit de l’espectacle:

  • Treball per compte propi en la realització d’obra pròpia com de construccions escultòriques o elements escènics per a espectacles i festivals, objectes d’attrezzo, mobiliari escènic, construcció d’elements per a parcs temàtics, per a publicitat i aparadors o per a la indústria de l’entreteniment…
  • Treball com a tècnic especialista en Escenificació, Atrezzo i Efectes Especials per a empreses d’elements tridimensionals en la construcció d’escenografies per a teatre, en equips de producció de televisió i cinema i com a tècnic col·laborador en tallers d’artistes i creadors.
  • Creatiu en el disseny d’escenografies, attrezzo, vestuari i efectes especials per a teatre i espectacles.
  • Tècnic en l’elaboració de models de gran format, elements corporis i ambientacions per a parcs temàtics, fires i espectacles, elements del bestiari     tradicional, gegants cap grossos, el mon de les falles..
  • Especialista propmaker en equips de producció de cinema i televisió.
  • Elaboració d’elements plàstics per a esdeveniments culturals de caire artístic, literàri, musical… com pot ser mostres de cinemà, entregues de premis, festivals de música, nits temàtiques, conferències,…
  • Disseny d’elements expositius per a museus, muntatge d’exposicions, fires…

Vols saber més del grau superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle? Posa’t en contacte amb nosaltres!