fbpx
Tres alumnes de l’Ondara són guardonats a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

Tres alumnes de l’Ondara són guardonats a la VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny

La VI Jornada d’Arts Plàstiques i Disseny, celebrada el passat divendres 7 de maig, va reconèixer el treball de tres alumnes de l’Escola d’Art Ondara. Aquesta gala té com a objectiu lliurar els reconeixements dels projectes del programa de Talent Creatiu i Empresa organitzat pel Departament d’Educació en conveni amb empreses i entitats del sector de les arts i el disseny, així com premiar els millors projectes finals de totes les Escoles d’Art i Disseny de Catalunya. 

Les dues primeres mencions van recaure en la Marta Palou, estudiant del CFGS de Gràfica Publicitària. D’una banda, va obtenir un premi guanyador pel projecte de cartellisme “Disseny i compromís social LGTBI” amb el tema “LGTBI i Esport”, proposat per la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat.        

D’altra banda, la Marta Palou va rebre un reconeixement especial com a finalista en un repte de disseny visual plantejat per l’empresa Clipper. El projecte, coordinat per l’especialista en imatge gràfica Isaac Calero, consistia en una col·lecció d’il·lustracions molt fresques on es plasmaven diversos personatges amb caps florals. En certa manera, era una reinterpretació contemporània del cartellisme de l’art nouveau.

El premi més destacat el va rebre Jordi Llanes, alumne del CFGS de Ceràmica de l’Ondara. La seva obra “Signes” va obtenir la primera posició en un complex repte de Ceràmiques Marcó, on van participar tots els centres formadors en ceràmica artística de Catalunya. En aquest cas, el projecte va ser coordinat pel mestre ceramista Magí Sambola i tutoritzat per l’Erik Schmitz.

En el mateix repte també es va atorgar una menció especial a l’alumna Sara Reig, que va destacar amb la seva proposta “Orgànic és orgànic”. Aquestes obres s’exposaran a la seu del  Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Girona entre els dies 21 de maig i 21 de juny.

La VI Gala d’Arts Plàstiques i Disseny es va retransmetre per streaming al Canal Taronja i amb centenars de connexions en directe arreu de Catalunya.

Signes de Jordi Llanes.
Signes de Jordi Llanes.