fbpx
Alumnes de l’EASD Ondara participen en l’exposició Màgia Brossa

Alumnes de l’EASD Ondara participen en l’exposició Màgia Brossa

A partir del 29 d’octubre i fins al 22 de novembre del 2020, podrás visitar a la Sala Marsà de Tàrrega l’exposició ‘Màgia Brossa’, una mostra artística en homenatge a Joan Brossa.

En la creació de l’exposició hi han participat alumnes de l’Escola d’Art Ondara de diferents estudis educatiu: Batxillerat d’arts plàstiques, Batxillerat d’arts escèniques, Doble titulació (CFGM + Batxillerat), CFGM Gràfica Interactiva, CFGS Escultura aplicada a l’espectacle, ESDAP (Estudis Superiors de Disseny).

La proposta artística del nostre alumnat vol ser una evocació sensorial a l’univers Brossià, per això hem volgut crear un projecte interdisciplinari en què el mateix espectador pugui tenir aquesta experiència.

L’exposició es converteix en un espai poètic transitable on les imatges, les paraules i els objectes porten, a qui s’hi endinsa, a un tastet d’aquest món tan especial de la màgia de Brossa. Un camí visual, sonor i performatiu, on el protagonista serà el propi visitant. Un espai teatral viscut que ajudarà el visitant a prendre la decisió de formar-ne part.

Descobreix les obres exposades del nostre alumnat

TEMPUS

Per a Joan Brossa alternar diferents gèneres es converteix en un propòsit bàsic i únic. Per a Joan Brossa tot són cares d’una mateixa piràmide que s’uneixen en el punt més alt. Per a Joan Brossa aquesta és una manera d’expressar una única realitat. Amb aquesta peça geomètrica com a punt de partida, volem representar el temps i la identitat de l’home. Un rellotge de “sorra” que introdueix la instal·lació “Poema Transitable”.

Obra experimental col·lectiva feta pels alumnes de Volum de 2n del CFGM gràfica interactiva, i de 1r Doble Titulació de batxillerat i CFGM de gràfica interactiva (DOTI).

POEMA TRANSITABLE

La màgia de Brossa en un format d’experiències artístiques que l’espectador viurà des de les actituds de la curiositat, el joc, la mirada, el descobriment. Un passeig Brossià per propostes plàstiques, poètiques, teatrals i visuals que no ens deixarà indiferents.

Obra col·lectiva: Batxillerat d’arts, CFGM Gràfica Interactiva, CFGS Escultura aplicada a l’espectacle

SOROLL 

La instal·lació sonora consisteix en una Radial en la qual hi ha un disc que en activar la màquina reprodueix i fa sonar discursos polítics de la història de la humanitat. Aquestes paraules que sonen són paraules buides i impertinents que no expressen res. Aquestes paraules són sorolls, com els que fa la mateixa màquina, sorolls molt molestos de sentir. La radial simbolitza ser el tipus de “reproductor” més adient, perquè els discursos no són paraules dignes de sonar a través d’altres aparells més bonics com seria un gramòfon.

Obra d’Erik Schmitz, alumne de segon CFGS Escultura aplicada a l’espectacle.

CARTELLS TIPOGRAFIA BROSSA

Disseny de cartells tipogràfics i de discurs Brossià. El punt de partida era dissenyar una tipografia a partir de l’univers poètic de Brossa. S’ha fet èmfasi en els conceptes de diagnòstic i anàlisi de les possibilitats creatives tipogràfiques a partir del discurs poètic.

Cartells realitzats pels alumnes de 4t d’Estudis Superiors de Disseny, matèria de Tipografia Experimental.

ACCIONS TEATRALS BROSSIANES

Recollim en un audiovisual les accions creades i interpretades pels alumnes de batxillerat d’arts escèniques, inspirades en personatges brossians. Les accions es van portar a terme durant la inauguració de l’Exposició Màgia Brossa, al IEI de Lleida, el Febrer del 2020.

ACCIONS BROSSIANES realitzades pels alumnes de 2n batxillerat d’arts escèniques.

Us convidem a veure el resultat, que de ben segur que us sorprendrà!