fbpx
L’EA Ondara tindrà un mural urbà pintat per Lily Brik i Erik Schmitz

L’EA Ondara tindrà un mural urbà pintat per Lily Brik i Erik Schmitz

Després d’un any de recerca simbòlica, temàtica i cromàtica, els artistes Lily Brik i Erik Schmitz pintaran un mural urbà a la façana de l’Escola d’Art Ondara. L’obra, que porta per nom Junts fem l’Ondara, és una oportunitat per potenciar la investigació en el context educatiu i reivindicar la importància de la cultura en l’actualitat.

Aquest projecte de gran format té una dimensió artística, pedagògica, cultural i de R+D, ja que utilitza materials i tècniques innovadores. En comptes de pintura, la muralista Lily Brik i l’escultor i professor Erik Schmitz treballaran amb pasta de morter i pigments minerals en pols, aconseguint un resultat més resistent als fenòmens meteorològics i al pas del temps.

Segons Lily Brik, la idea simbolitza els inicis de qualsevol procés creatiu. L’estil pictòric pretén basar-se en quelcom similar a un estudi d’anatomia o un apunt ràpid de dibuix, ja que totes les idees creatives sorgeixen primer d’un esbós, que podria entendre’s com un símbol de qualsevol estudi artístic”, afirma. En quant a la temàtica, l’objectiu és plasmar un missatge d’unió i ajuda, recordant al moment en què els castellers fan pinya.

La proposta també ha comptat amb la col·laboració de Magí Sambola, mestre ceramista de l’escola, i dels mateixos alumnes de l’EA Ondara, que han participat activament en tot el procés de desenvolupament de la temàtica, de la paleta cromàtica i de la idea a plasmar. 

El projecte liderat per la reconeguda muralista Lili Brik és una bona oportunitat per a la comunitat Ondara, ja que els estudiants poden viure de prop els aspectes teòrics i pràctics d’una obra artística de grans dimensions.

La producció començarà el dia 4 de maig i impregnarà d’art la Plaça del Centenari de Tàrrega.