fbpx
FiraTàrrega i l’Escola d’Art Ondara inicien una col·laboració de professionalització del CFGS d’Escultura per a l’espectacle

FiraTàrrega i l’Escola d’Art Ondara inicien una col·laboració de professionalització del CFGS d’Escultura per a l’espectacle

Per a l’edició d’aquest any, els alumnes crearan uns tòtems indicadors dels espais d’actuació del certamen · L’acord pretén ser de llarga durada i vol potenciar els futurs professionals del sector, a banda de promoure la formació en centres educatius del territori

FiraTàrrega i l’Escola d’Art Ondara inicien una nova col·laboració per potenciar la formació de futurs professionals de les arts escèniques des d’un vessant més tècnic. En concret, es tracta del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura per a l’espectacle que l’Escola d’Art Ondara va posar en marxa en els darrers  anys i que aplica les tècniques escultòriques per a la realització i muntatge d’obres d’ornamentació, ambientació i caracterització de qualsevol tipus d’espectacle.

El nou acord assolit permetrà que l’alumnat del curs creï un espai escenogràfic que formi part de la programació oficial de FiraTàrrega. En aquesta primera edició el resultat serà la creació d’uns tòtems indicadors dels espais d’actuació. Segons els docents del curs, aquesta col·laboració permetrà a l’alumnat créixer en confiança i aprendre el funcionament professional d’un dels festivals de referència a nivell internacional.

Paral·lelament, també està previst que l’Escola d’Art Ondara disposi d’un estand a La Llotja, l’espai per a professionals de FiraTàrrega, per promocionar el seu ampli catàleg d’estudis especialitzats en les arts plàstiques i el disseny.

El conveni de col·laboració entre les dues parts pretén ser de llarga durada i neix amb la intenció de potenciar els futurs professionals del sector, a banda de promoure la formació en centres educatius del territori.

Els integrants d’especialitat de l’equip docent del Cicle Formatiu son Alba Cuñé, Erik Schmitz i Asensi Martínez, tres professors amb una àmplia trajectòria i activitat en l’àmbit artístic, en el territori i en l’àmbit internacional..

La demanda laboral d’aquests professionals té diverses sortides i s’orienta, entre d’altres, a la realització de decorats efímers per a escenografies d’espectacles de qualsevol àmbit: producció teatral, televisiva, cinematogràfica, publicitària, turística, firal, expositiva, festiva o recreativa. També atorga coneixements per fabricar objectes corporis d’ús en escena amb significació artística i ornamental i l’organització de diferents fases del procés, tot garantint la seguretat de les operacions i realitzant els controls de qualitat corresponents.

Els estudis del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura per  a l’espectacle certifiquen a l’alumnat una titulació oficial i homologada per l’estat i permeten, a nivell acadèmic, continuar formant-se amb estudis universitaris.