fbpx
Escultura

Escultura

CURS D’ESTIU

El relleu i les seves aplicacions

ESCOLA D’ART I SUPERIOS DE DISSENY ONDARA de TÀRREGA

TÈCNIQUES ESCULTÒRIQUES

TALLA EN PEDRA

Miquel Gascón Sancho

MODELAT I BUIDAT

Mar Hdez Plana

 

Curs adreçat a tots els interessats en la pràctica dels processos escultòrics.
No és imprescindible estar iniciat en les tècniques escultòriques.
Tindreu assessorament i orientació i es disposa d’espai, eines i material en el cas que no porteu els vostres recursos.
En aquestes jornades pretenem apropar a les persones participants,  les arts tradicionals del modelat o la talla en pedra per mitjà dels següents tallers a escollir:

 

El relleu i les seves aplicacions. Del modelat a la talla.

Durada: de l’1 de Juliol al 12 de Juliol, de dilluns a divendres de 8.30 a 14h

Enguany es planteja un curs estructurat en dues modalitats i centrat en el relleu, donat que és una de les branques de l’escultura més oblidades, però que al llarg de la història ha tingut una aplicació directa amb l’arquitectura per ser una disciplina, aquesta, la més descriptiva de totes i la que més aplicacions pot tenir en altres àmbits.
Modelat. Els alumnes podran utilitzar el fang reciclat de l’escola o bé comprar el fang d’altres tipus que hi haurà a disposició.

 

TALLA DE RELLEU EN PEDRA

 El taller partirà del referent natural, amb model del natural, on els alumnes podran realitzar croquis, esbossos i plantejar el seu treball a partir del model del natural o elaborant motius ornamentals de creació pròpia. A partir d’aquí traslladar la forma del projecte la pedra sorrenca mitjançant la tècnica de talla directa.
Treballar amb les diferents eines segons els processos d’elaboració:  Desbastat, configurat, modelat i acabats.

 

MODELAT I BUIDAT

El taller partirà del referent natural, amb model del natural, on els alumnes podran realitzar croquis, esbossos i  plantejar el seu treball a partir d’un format de 50×60 cm. com a mida de partida, adaptable a les necessitats o gustos de cadascú.
A partir del modelat de la peça es plantejaran dues opcions als assistents del curs; per un costat el buidat en escaiola o la possibilitat de cocció del relleu. Si el buidat es vol fer en un  altre material l’haurà de costejar l’alumne.

 

Dins el calendari del curs s’inclourà:

El curs comptarà amb una master class per part d’algun escultor de prestigi. També hi haurà una classe teòrica sobre relleu, per ubicar i situar amb exemples l’ús del relleu escultòric. La classe la impartirà la professora Mar Hdez Plana; coordinadora del Cicle de Tècniques Escultòriques de l’EASD de Vic.
Les sessions es realitzaran a l’EASD Ondara, al taller soterrani d’escultura, on conviuran les dues modalitats o pràctiques, per tal que l’estada i l’experiència sigui el màxim de compartida entre tots els participants al curs.

L’escola oferirà allotjament gratuït als alumnes que desitgin, durant els dies de curs així com un espai on poder dinar un cop acabades les sessions.

 

HORARI: 8,30h a 14,00h

QUOTA D’INSCRIPCIÓ: 300 €, en els que s’inclouen materials i eines necessàries.

INSCRIPCIONS A:

 

secretaria@easdondara.com

mmar_hdez@hotmail.com

mgascon@xtec.cat