fbpx
“La Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega fa que l’EASD Ondara tingui un potencial que no té cap altra escola de Catalunya”

“La Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega fa que l’EASD Ondara tingui un potencial que no té cap altra escola de Catalunya”

Alba Cuñé, coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle, és llicenciada en Belles Arts, amb especialitat d’escultura, per la Facultat Sant Jordi de Barcelona, llicenciada en Escenografia a l’Institut del Teatre i postgraduada en Teoria Crítica del Teatre a la Facultat de Filosofia i Lletres a la UAB.

Compta amb una trajectòria professional de gairebé 30 anys impartint classes en diverses escoles d’art. Actualment, alterna la tasca pedagògica a l’EASD Ondara amb el treball com a autònoma en escenografia, audiovisuals, art plàstiques i en l’àmbit museístic.

Dins la seva tasca escenogràfica, ha col·laborat freqüentment amb la companyia de teatre Fadunito o Alea Teatre, així com en la Passió Medieval de Cervera. A més, ha rebut el Premi Sant Miquel 2006, de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, amb l’obra Bastian i Bastiana i ha participat a la Fira internacional d’escenografia PQ (Prague Quadrennial).

  1. Què destacaries de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara?

La ubicació del nostre centre a la vila de Tàrrega, on es celebra la Fira de Teatre al Carrer, ens dóna un potencial que no té cap altra escola de Catalunya. Aquesta característica enriqueix la formació dels alumnes del batxillerat d’arts de la via d’arts escèniques, música i dansa i del cicle d’Escultura Aplicada a l’Espectacle. Aquest potencial també és interessant per l’Ajuntament de Tàrrega  i per la mateixa fira, ja que generem sinergies que permeten que surtin projectes interessants. A més, aquestes col·laboracions poden ser transversals amb la resta d’estudis de l’escola, sobretot amb els cicles de disseny gràfic.

  1. Quin és el valor diferencial del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle?

Treballar l’espai des del concepte. A partir de la idea inicial, donem les eines necessàries perquè l’alumnat aprengui les tècniques i els procediments.

  1. Quines sortides professionals té el cicle formatiu? Els cicles donen resposta a les necessitats del teixit productiu local?

El concepte d’espectacle pot tenir fàcil sortida cap a diversos mons: el teatral, com és evident, dins la construcció d’elements escenogràfics, en el disseny mateix d’escenografies, attrezzo, titelles, i tota mena d’artefactes teatrals, així com en el món indumentària, maquillatge, efectes especials… També té sortida en el món audiovisual. Els alumnes de comunicació, sovint necessiten la col·laboració artística dels alumnes del nostre camp, en el treball de curtmetratges, TV o cinema. Una altra sortida és el món museístic que està a l’altre extrem de l’espectacle, però els coneixements de fons no diferencien tant.

  1. Com veus el sector actualment? Hi ha demanda?

Com tot, si es fa una bona feina, hi ha demanda. Dins el món de la construcció per exemple són pocs els tallers que s’hi dediquen. És una branca de l’art que toca diverses disciplines de manera transversal, per tant es necessita ofici.

 

Si estàs interessat en estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle, coneix tots els passos necessaris per fer la preinscripció.